Åsa Hemhembageri startades 22 februari 1933 av Julia Alexandersson. Bageriet drevs vidare av hennes barn, Ester Andreasson, Gunhild Carlén och Astrid Johansson fram till 1978. Därefter övertogs verksamheten av Julias sondotter Lena Johansson och hennes man Tore. Lena och Tore drev hembageriet fram till 2002 då Jens Larsson och hans fru Catarina tog över.
Bageriet startades i en liten del av källaren där också försäljningen ägde rum. 1939 utökades hembageridelen och en affärslokal byggdes till mot vägen.
Affären utökades november 1979 till sin dubbla yta.
Augusti 1984 påbörjades tillbyggnaden av en ny hembagerilokal som stod färdig och togs i bruk i slutet av januari 1985.
Under 2010 byggdes butiken i Åsa ut med Café med sittplatser både ute och inne. Dessutom utökades sortimentet med smörgåsar, sallader och kaffe.
2013 öppnades den första butiken utanför Åsa när Åsa Hembageri i Fjärås öppnade. Där huserar numera både smörgås- och glasstillverkningen förutom butik och café.
Våren 2018 öppnade Åsa Hembageri i Onsala i Majgårdens gamla lokaler. Även där finns butik och café men också vår chokladpralintillverkning.
Utvecklingen av Hembageriet fortsätter och under 2018/2019 byggdes lägenheter ovanpå bagerilokalen i Åsa som en del i att uppdatera Åsa Centrum.